Hentet fra Tv2.no: https://www.tv2.no/direkte/jpybz/siste-nytt/649333ae89a6837878273236/usa-godkjenner-salg-av-kylling-dyrket-i-laboratorium
19:30
Landbruksdepartementet i USA har for første gang godkjent salg av kylling fremstilt i laboratorium ved bruk av stamceller, skriver nyhetsbyrået AP.
Det betyr at selskapene Upside Foods og Good Meat nå kan tilby kjøtt som ikke kommer fra slaktede dyr til restauranter og butikkhyller over hele landet.
Forbrukere må imidlertid regne med at det vil ta mellom syv og ti år før lab-dyrket kjøtt blir å finne i butikkhyllene.
Det skyldes at det er langt dyrere å fremstille kjøtt i et laboratorium sammenlignet med tradisjonell fugleoppdrett.
Derfor vil selskapene i første omgang tilby produktene til eksklusive restauranter.
Beslutningen kommer etter at det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA etter «grundige evalueringer» ga grønt lys til lab-utviklet kyllingkjøtt.
Fremstilling av kunstig kjøtt har vært under utvikling i lang tid. I 2020 ble en restaurant i Singapore verdens første til å kunne tilby gjestene sine kunstig kjøtt på menyen. Også dette var kyllingkjøtt.